Eigen Rijder transport

 

Eigen rijder transport


  • EIGEN RIJDERS met of zonder eigen transport middel. Als Eigen Rijder kun je (mits de juiste papieren en vergunningen) zonder in het bezit te zijn van eigen transport middel toch transport doen. Zo kun je je zelf verhuren aan transportondernemers en gebruik maken van de daar aanwezige transport middelen. Het is dan wel belangrijk om met contracten te werken.

 

 

 

EIGEN RIJDER ?

Eigen Rijder Franklin aan het woord.

 

eigen rijder wordeneigen rijderword eigen rijdereigen rijder worden transport

eigen rijder diplomaDe term eigen rijder is uitgevonden om aan te geven dat je een zelfstandige transportondernemer bent met (meestal 1 auto) en zonder personeel. Er is hier een belangrijk woord terug te vinden. Namelijk "zelfstandige". Dat houdt in dat je een ondernemer bent en dus je als ondernemer moet gedragen, of te wel je hebt de verantwoordelijkheid over een onderneming. Je bent dus als eigen rijder geen werknemer meer!

 

Vaak wil de eigen rijder zich toch nog meer vergelijken met de werknemer dan de ondernemer. Veelal hoor je klagen dat een "eigen metselaar" in de bouw zich gewoon kan verhuren en in de transportwereld kan dat niet zomaar. Je moet wel in je achterhoofd houden dat je een ondernemer (onderneming) bent en geen werknemer, dus moet je de regels voor de ondernemer (onderneming) volgen.

Om een metselonderneming te zijn moet je geen metseldiploma hebben. Om een transportonderneming te mogen zijn moet je een transportvergunning hebben. Zo is dat nu eenmaal. Dus als eigen metselaar in de metselwereld ben je eigenlijk een metselonderneming en die kan "gewoon" aan de slag. Maar als eigen rijder in de transportwereld ben je een transportonderneming en die hebben een vergunning nodig.

 

 

 

 

Bekijk hier meer filmpjes

 

TLEC

Contact Algemeen
+31 348 470 894
Contact Adviseur
Ron Niens
+31 646 266 367
ron@tlec.nl