Examen vakbekwaamheid beroepsvervoer

Het Examen

 

Je vraagt zelf je examen. De voordelen:

  • Geen dure extra reserveringskosten.
  • Stem je examenmoment af zoals jij dat wilt, einde van de dag, volgende dag, volgende week.
  • Beheer je eigen examendatum. Je kunt je examendatum zelf wijzigen.

 

Het CBR (centraal bureau rijvaardigheidsbewijzen) afdeling CCV Ondernemersexamens neemt het examen af voor het ondernemersdiploma beroepsvervoer. Om in het bezit te komen van het getuigschrift moet je binnen een periode van maximaal vijf jaar de examens behalen. Voor het verkrijgen van het getuigschrift van vakbekwaamheid voor het vervoer van goederen of personenvervoer over de weg moeten de onderstaande modules worden behaald:

  • Module Bedrijfsmanagement - 60 minuten en bestaat uit 30 meerkeuze vragen.
  • Module Calculatie - 90 minuten en bestaat uit enkele cases met open en meerkeuze.
  • Module Financieel Management - 90 minuten en bestaat uit 20 meerkeuze vragen, 12 sleepvragen kolommenbalans en 1 invulvraag over eigen vermogen.
  • Module Personeelsmanagement - 60 minuten en bestaat uit 30 meerkeuze vragen.
  • Module Wegvervoer Goederen of Bus deel 1- 60 minuten en bestaat uit 30 meerkeuze vragen.
  • Module Wegvervoer Goederen of Bus deel 2 - 60 minuten en bestaat uit 30 meerkeuze vragen.

 

Je kunt je CCV-examen reserveren via Mijn CBR (mijn.cbr.nl). Ook kun je hier je reservering wijzigen of raadplegen.  Inloggen doe je met je Digid - Je kunt datum, tijd en locatie zelf kiezen. De examens worden digitaal en dagelijks afgenomen op verschillende CBR locaties in Nederland. Je kunt in principe binnen 10 dagen reserveren mits er voldoende plek beschikbaar is. Het CBR wil nog wel eens haar website veranderen, als een link hieronder niet meer werkt, laat het ons weten.

 

Vrijstellingen

Vrijstellingen examen voor de ondernemerexamens voor het ondernemerdiploma beroepsvervoer Het examenbureau CBR/CCV beslist over vrijstellingen. Wij van TLEC kunnen hier geen uitspraken over doen. We helpen je hier wel graag op weg als je denkt dat je een vrijstelling kunt krijgen. Hier vind je meer informatie over vrijstellingen op de website van het examenbureau: https://cbr.nl/vrijstellingen

Als je een verzoek voor een vrijstelling voor een module wilt indienen, kun je eerst de lijst met meest voorkomende diploma's raadplegen. Als Je diploma op deze lijst voorkomt, wordt de vrijstelling vrijwel zeker toegekend. Je dient wel het aanvraagformulier in te vullen en de kosten te betalen. Daarna krijg je schriftelijk bericht van de toekenning van het verzoek.

klik hier voor overzicht meest voorkomende vrijstellingsverzoeken

Ook alsje diploma niet op de lijst staat kun je een vrijstellingsverzoek indienen. Om eventueel een vrijstelling toe te kunnen kennen, moet je diploma aan een aantal voorwaarden voldoen. Alleen diploma's van een afgeronde hogere of technische opleiding komen in aanmerking voor een vrijstelling. een propedeuse komt niet in aanmerking voor vrijstelling. Je diploma moet minimaal van een, aan de Ondernemersexamens, gelijkwaardig niveau zijn. De Ondernemersexamens worden op MBO4 niveau afgenomen. De gelijkwaardigheid moet zowel inhoudelijk als op onderwijsniveau aangetoond kunnen worden. Wil je weten of je een vrijstelling kunt krijgen? Vul het aanvraagformulier in en stuur dit samen met een kopie van je diploma's met bijbehorende cijferlijsten naar CCV Afdeling Ondernemersexamen, Postbus 1810, 2280 DV te Rijswijk.

klik hier voor aanvraag formulier vrijstellingen ondernemersdiploma

Het aanvragen van een vrijstelling, ongeacht voor hoeveel modules u eventueel vrijstelling krijgt, brengt kosten met zich mee. Reken op ongeveer € 30,00

Werkervaring/Erkenning van Verworven competenties (EVC-procedure) Als je denkt op basis van werkervaring in aanmerking te komen voor een vrijstelling voor een van de modules, kun je met een EVC-procedure uw werkervaring in een ervaringscertificaat laten omzetten. Dit certificaat kun je bij CCV Ondernemersexamens indienen bij je verzoek om vrijstelling. Meer informatie kun je vinden op http://www.nationaal-kenniscentrum-evc.nl.

TLEC

Contact Algemeen
+31 348 470 894
Contact Adviseur
Ron Niens
+31 646 266 367
ron@tlec.nl