opleiding getuigschrift beroepsgoederenvervoer

 

opleiding getuigschrift beroepsgoederenvervoer

De opleiding voor het getuigschrift beroepsgoederenvervoer flexibel volgen met e-learning of in de klas. Op weg naar je eigen getuigschrift voor het beroepsvervoer ... lees verder over hoe je het beroepsvervoer getuigschrift kunt halen

 

opleiding getuigschrift beroepsgoederenvervoer

opleiding getuigschrift beroepsgoederenvervoerHet starten van je eigen bedrijf in het beroepsgoederen is geen alledaagse stap om te nemen. In de opleiding getuigschrift beroepsgoederenvervoer bij tlec komen alle elementen van bedrijfsvoering aan bod. Hiermee word je niet alleen voorbereid op het examen voor het ondernemersdiploma, maar krijg je de nodige basis elementen voor de dagelijkse praktijk. De cursus opleiding getuigschrift beroepsgoederenvervoer van tlec kan ook als prima basis dienen voor je ondernemersplan. De opleiding getuigschrift beroepsgoederenvervoer is onderverdeeld in losse modules. De modules kunnen in eigen tempo gevolgd worden. Wij raden je bij voorkeur aan om ze een voor een af te werken, maar uiteraard mag je ze ook allemaal tegelijk volgen en in studeren. Zo bepaal je zelf jouw tempo. Met de opleiding van vandaag de kansen van morgen kunnen grijpen, vergroot uw kennis en kansen

 

vergunning opleiding getuigschrift beroepsgoederenvervoerAls zelfstandig ondernemer in het beroepsgoederen krijg je te maken met allerlei wettelijke regels. Dit begint al met het gaan starten met de onderneming. Je hebt namelijk een vergunning nodig voor je vervoersaciviteiten. Deze vergunning krijg je als je aan een aantal voorwaarden voldoet: vakbekwaam, kredietwaardig en betrouwbaar zijn. De vakbekwaamheid toon je aan met een erkend Ondernemersdiploma. Het ondernemersdiploma krijg je van het CBR/CCV als je slaagt voor de ondernemersexamens. De opleiding getuigschrift beroepsgoederenvervoer is primair bedoeld voor de startende ondernemer. Maar de complete opleiding voor het ondernemersdiploma, of enkele modules van de opleiding getuigschrift beroepsgoederenvervoer kunnen ook waardevol zijn voor bijvoorbeeld de leergierige chauffeur, planners, bedrijfsleiders, kwaliteitsmanagers of middenkaderpersoneel.

 

  • kansen voor de zelfstandig ondernemer, zzp-er en eigen rijder in het transport

     

    De zelfstandig ondernemer, zzp-er of eigen rijder in het transport moet een communautaire vergunning hebben van de NIWO. Voor de vergunning moet je aan vier eisen voldoen:

    • vestiging in Nederland en beschikken over minstens 1 voertuig
    • vakbekwaam zijn, het ondernemersdiploma beroepsvervoer hebben
    • betrouwbaar zijn, verklaring omtrent het gedrag
    • kredietwaardig zijn, voldoende startkapitaal (9.000 voor 1e auto, 5.000 elke volgende auto)

     

    Je moet over minstens 1 voertuig beschikken. Vergunningsplichtige voertuigen zijn voertuigen met een laadvermogen van meer dan 500 kilogram, of voertuigen met een maximum totaal gewicht van boven de 2.500 kilogram. Dus een volkwagen caddy met een laadvermogen van 550 kilogram is ook een voertuig waar een vergunning op aanwezig moet zijn. Het hoeft dus niet altijd direct de 50 tonner van Henk Wijngaard te zijn. Moet je op een bepaalde rit, dag of week een grotere auto nodig hebben dan kun je die ook huur huren uiteraard. Je legt je gewaarmerkte afschrift van de coummunautaire vergunning dan over van je volkwagen caddy in de grotere vrachtwagen en past het bijbehorende kenteken aan in het kenteken register bij de NIWO. Na de rit doe je het omgekeerde.

    Op de gasten inlog van onze website hebben we veel informatie verzameld omtrent de eigen rijder, zzp-er, koerier en het transportbedrijf. Onder andere een rekenblad voor een kostprijs berekening te maken. Hier kun je kosteloos een inlogcode aanvragen.

 

 

opleiding getuigschrift beroepsgoederenvervoer

 

Module B Bedrijfsmanagement In deze module worden o.a. de volgende onderwerpen behandeld: marketing en strategie, stichten van een eigen bedrijf, aansprakelijkheid, verzekeringen, faillissementsrecht, ondernemingsplan, (motorrijtuigen)belastingen, facturatie, hypotheek en criminaliteit.

Module C Calculatie Hierin wordt voornamelijk aandacht besteed aan het maken van goede kostprijsberekeningen. Wat kost het om een wagen in het bedrijf te hebben en te houden; wat is voor- en nacalculatie en hoe berekenen we de verkoopprijs.

Module F Financieel management Dit wordt ook wel de module boekhouding genoemd. Er is veel aandacht voor de bedrijfsadministratie, balans lezen, beoordeling van jaarstukken en hieraan gekoppelde onderwerpen zoals BTW, kredieten, hypothecaire leningen, betalingsverkeer en geautomatiseerde verwerking van gegevens.

Module P Personeelsmanagement Hierin aandacht voor de organisatie van een bedrijf, de personeelsplanning, CAO en arbeidstijdenbesluit. Maar ook hoe geven we leiding, de sociale wetgeving en werknemers-, sociale- en volksverzekeringen, personeelsdocumenten, vakbekwaamheid en het vrije verkeer in Europa.

Module Wg Wegvervoer Goederen In deze module worden onderwerpen behandeld zoals: logistiek, verpakkingsmaterialen, distributiekanalen, vervoerstechnieken, ladingdocumenten, ICT en weginfrastructuur, de Wet Wegvervoer Goederen en specifieke vervoersovereenkomsten (AVC 2002), ADR en ATP. Verder een aantal technische onderwerpen zoals; Laadbakberekening, wagenparkbeheer, voertuigdocumenten, geluidshinder, koelinstallaties, vervoer van vee en afvalstoffen.

 

diploma opleiding getuigschrift beroepsgoederenvervoer

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bekijk hier meer filmpjes

 

TLEC

Contact Algemeen
+31 348 470 894
Contact Adviseur
Ron Niens
+31 646 266 367
ron@tlec.nl